Home Reviews

Reviews

Een blik zegt soms meer dan 1000 woorden! Dit zijn foto's van kinderen die al een Momo beer info pakket hebben ontvangen:

Review info pakket boek 1 en 2 + Momo beer knuffel

Ik kreeg een super lief berichtje van de mamma van Levi (4 jr), zij heeft het info pakket met 2 boeken + Momo beer besteld ‘Lieve Monique, Wij hebben onlangs de 2 boeken & momo de beer knuffel binnen gekregen voor Levi, met nog veel leuke extra’s! Het was een feestje om de doos uit te pakken! Wij hebben de boeken nu een aantal keer voorgelezen en Levi zegt tijdens het lezen dat hij dezelfde buik heeft als Momo de beer, het is voor hem heel herkenbaar. Wij willen jou bedanken voor het maken van deze prachtige en begrijpbare boeken & ook de vrijwilligers voor het maken van de knuffels! Levi laat zijn Momo de beer niet meer los. Liefs, Marco, Kim, Levi & Saar’

Review info pakket boek 2 over darmspoelen + Momo beer / wc pot

” Mama, momo de beer heeft mijn hele dag goed gemaakt.” Daar kwam het pakketje ( super snel ) , van de @dewinkelvanmokka. Een boekje over zoals wij het noemen de ‘poepdouche’ ( darmspoelen ). Iets wat wij sinds 1,5 jaar elke dag moeten doen en Amaysa niet fijn vindt. Ook vraagt ze zichzelf steeds vaker af of zij het enige kindje is die zo een last heeft van haar buikje en moet darmspoelen. Wij vertellen altijd dat er meerdere kindjes zijn, maar dankzij dit boek beseft ze dat dat ook echt zo is. Het boek heb ik vanochtend al 3x voor moeten lezen en Momo de Beer wordt stevig vastgehouden en geknuffeld. De leuke extraatjes in de doos maken het uitpakken nog leuker! Ik gok dat dit het darmspoelen allemaal net wat makkelijker maakt ❤ Zo trots en dankbaar! Dat de dagelijkse strijd voor darmspoelen steeds ietsje makkelijker wordt dankzij het boekje en Momo de Beer. ❤ En dat er geen taboe is rondom gesprekken over 💩. Hopelijk kunnen nog velen kindjes hier steun uit ervaren! Voor de gehele tekst, check de pagina van Monique! 💚 Dankbaar dat Monique op dit idee is gekomen en ik denk dat ze hier velen kindjes blij mee zal blijven maken!

Review info pakket boek 1 en 2 boek + dokter handpop

Het boeken informatie pakket met dokter handpop voor Ruben (2,5 jaar): “Wat zijn de boeken van Momo beer fantastisch! De ziekte van Hirschprung is een zeldzame ziekte waar eigenlijk voor kinderen qua boeken of dergelijke niet echt iets voor is. Zelf dacht ik er ooit aan zelf iets te maken voor ons zoontje maar toen kwam ik per toeval de boeken van Momo beer tegen. Zeker een aanrader! Het uitpakken van het pakketje was al een grote verassing, met allemaal leuke extra’s. De boeken waren super mooi ingepakt met cadeaupapier. De boeken bevatten een duidelijke uitleg in kindertaal over wat de ziekte van Hirschprung inhoudt en waarom het poepen niet lukt. Ook staan er mooie duidelijke plaatjes in het boek waardoor het nog makkelijker te begrijpen is voor kinderen. Ook het boekje over het spoelen is fantastisch! Ruben vindt spoelen niet leuk, maar door middel van het boekje kunnen wij uitleggen waarom het poepen niet lukt en waarom we dan moeten spoelen en hoe het kan dat het dan beter lukt. Dan nog de gehaakte Momo beer buikdokter. Wat prachtig, hierdoor kun je de boekjes nog leuker maken! Het leuke is dat je ook nog het jasje uit kunt doen zodat het ook een gewone Momo beer kan zijn. Dat dit speciaal voor kinderen met de ziekte van Hirschprung gemaakt is door vrijwilligers maakt het nog leuker. Ruben is er in ieder geval super blij mee! Ook is het super fijn dat kinderen door dit boekje dingen gaan herkennen en zich wellicht minder “anders” gaan voelen. Al met al een prachtig initiatief voor kinderen met de ziekte van Hirschprung. Heel mooi dat er voor zo’n zeldzame ziekte ook boeken voor kinderen zijn waar ze echt iets aan hebben. Omdat het zo’n zeldzame ziekte is, is het voor ouders soms lastig om uit te leggen aan hun kind waarom iets moet en wat er aan de hand is, dit gaat veel makkelijker met de boekjes.”

Review info pakket boek 1 + Momo beer

Boek 1 ‘Momo beer en het avontuur in het ziekenhuis’ die (de operatie van) de ziekte van Hirschsprung in kindertaal uitlegt kan gebruikt worden om de operatie thuis voor te bereiden of om klasgenootjes, vriendjes en familie te informeren. De mamma van David (6 jr) bestelde boek 1 met Momo beer knuffel en zei hierover: ‘Bedankt voor het leuke pakket! Het was een cadeautje om uit te pakken! En wat fijn dat we de ziekte en de operatie nu nog beter kunnen uitleggen. Nogmaals mijn complimenten en waardering; Nog 4 nachtjes tot de operatie en je boekje helpt David in de voorbereiding enorm en ook zijn broer en zusje. Het is nog zo moeilijk om het zelf in duidelijke woorden te vertellen. Ook heeft de juf het in Davids klas, zodat vriendjes weten wat er speelt. Momo wijkt geen moment meer van zijn zijde en gaat natuurlijk mee naar het ziekenhuis.’

Review info pakket boek 2 + dokter handpop

De mamma van Liam was de eerste die boek 1 in 2018 bestelde en nu boek 2 binnen kreeg voor alle kinderen die darmspoelen. Ze mocht de nieuwe handpop uitproberen, deze is uit en aan te kleden. Met kleertjes en mutsje op is het een dokter-handpop en zonder kleertjes en muts is het een Momo beer handpop. Ze liet weten: ‘Vandaag het geweldige boek met knuffel binnen gekregen. Mijn zoontje vindt het geweldig. Ik heb het boek gelijk voorgelezen en tussendoor zei hij “oh mama dat heb ik ook!” zoveel herkenning in het boek en dat gaat ze ook zeker helpen om te begrijpen. Ik ben heel blij dat er mensen zijn die hier energie in steken om zulke boeken te maken zodat het kinderen kan helpen. Heel erg bedankt voor het mooie boek! Liefs Tjarda en Liam.’ Liam is op de foto gezet door zijn moeder @tjardasphotography, zonder de stickers en kleurplaten dat wel. Die waren namelijk al in gebruik genomen!
Momo beer Monique Klaare

Review info pakket boek 1 + Handpop beer

"Een boekje met handpop bestellen en zoveel mooie extras ontvangen, dankjewel Monique!" Van de week kreeg ik deze foto opgestuurd van een moeder waarvan de zoon de ziekte van Hirschsprung heeft. Ze gaf van te voren aan een boek te zoeken om aan haar andere zoon uit te leggen wat zijn kleine broertje heeft. "In de toekomst gaat het boek ook gebruikt worden op school en om aan vriendjes uit te leggen wat de ziekte van Hirschsprung is en om meer uit te leggen over de operatie om het zieke stuk(je) darm te verwijderen."

Review info pakket 2 boeken + dokter handpop

De mamma van Luka was de eerste die beide boeken (en extra's) binnen kreeg. Ze vertelde hierover op instagram: 'Wij hebben zojuist de boekjes en beertjes van @dewinkelvanmokka binnengekregen over de ziekte van Hirschsprung uitgelegd in kindertaal. Hopelijk word het zo voor ons en Luka makkelijker om uit te leggen en te laten zien wat het betekend als ze straks vriendjes/vriendinnetjes krijgt. dankjewel, ze zien er fantastisch uit!' Ze deelt het verhaal van Luka op een Instagram pagina, deze heet @liefsvanluka_hirschsprung : Wendy van Kuilenburg-Versteeg
Momo beer Monique Klaare
Momo beer Monique Klaare dewinkelvanmokka

Review info pakket boek 2 + Momo beer + wc

Dit is Julian (5 jr)! Zijn mamma bestelde het informatie pakket met het tweede boek 'Momo beer en de varende drollie-bootjes' voor alle kinderen die darmspoelen in combinatie met de Momo beer + wc pot. Ik ontving van haar deze mooie reactie: "Vandaag mochten wij het pakketje ontvangen voor ons zoontje Julian. Het pakketje is met zoveel liefde en aandacht ingepakt dat het een echt feestje is om uit te pakken. Een cadeautje noemde Julian het ook! Het boekje is een en al herkenning voor iets dat Julian elke dag moet doen. En dat er dan ook nog een echte Momo beer met wc potje bij zit maakt het feestje compleet. De beer moest gelijk mee naar bed en de volgende dag mee naar school om aan juf te laten zien! Geweldig dat vrijwilligers zich inzetten om deze leuke beren te haken! Door het boekje snapt ook zijn oudere broer wat beter wat Julian elke dag moet doen. Heel erg bedankt voor dit geweldige concept!"
Volg dewinkelvanmokka op Facebook en Instagram!

Contact opnemen

Email: info@dewinkelvanmokka.nl
Website: www.studiomokka.nl
Volg dewinkelvanmokka op Facebook en Instagram!

Contact opnemen

Email: info@dewinkelvanmokka.nl
Website: www.studiomokka.nl