Home Monique

Hoi!

Ik ben Monique, 30 jaar en woon samen met mijn vriend Jessie en hond Appa in Breda. Ik ben een vormgever en fotografe. Als ontwerper werk ik graag met en voor de mens: of dat nu op het gebied van commercial design is of op het gebied van social design of daartussenin. Fun facts over mijzelf: mijn bijnamen zijn Momo en Mokka. Momo beer heeft een hartje op haar borst, mijn aders op mijn linkerhand lopen samen tot een hartje. Naast het creatieve vind ik het leuk om te koken, schrijven en er op uit te gaan in de natuur.

Waar het begon

In 2018 mocht ik mijn eigen afstuderen vormgeven aan de kunstacademie. Ik koos ervoor om iets te ontwikkelen voor kinderen met de zeldzame darmziekte de ziekte van Hirschsprung. Als ik mensen vertel over de uitkomst van mijn afstudeerproject krijg ik vaak de vraag wat de drijfveer was om juist iets voor de kinderen met die ziekte te maken. Ik ben zelf enkele dagen na de geboorte gediagnosticeerd met een lichte vorm van de Ziekte van Hirschsprung en mijn ervaring als kind was dat er eigenlijk geen informatie was voor kinderen die op een leuke en begrijpelijke manier meer inzicht gaf in de ziekte. Ik kwam er na onderzoek achter dat er eigenlijk niks veranderd was op dat gebied. Ik wist dat er een mooie kans lag als vormgever en ervaringsdeskundige om daar iets aan te doen en mijn ervaring als kind op een positieve manier in te zetten. Het laatste wat je wilt als kind is telkens uit moeten leggen wat je precies hebt omdat mensen nog nooit van een ziekte hebben gehoord. Ik vind het belangrijk om (o.a.) de ziekte van Hirschsprung uit dat hoekje weg te halen en er meer bekendheid voor te creëren. Het proberen weg te nemen van het taboe wat rust op praten over ontlasting is iets waar ik me ook hard voor maak. Er is nog een lange weg te gaan maar de eerste stappen zijn gezet. Zo is in 2022 het tweede boek uitgekomen voor álle kinderen die darmspoelen, is er info materiaal ontwikkelt en ben ik bezig aan mijn derde boek over het krijgen van een stoma. Meer informatie lezen? Dat kan:
Alle bestellingen worden met veel plezier verpakt en verzonden met een persoonlijk tintje om de kinderen en hun ouders een hart onder de riem te steken. Mocht je iets willen vragen dan mag je me altijd een berichtje sturen! Liefs, Monique
Volg dewinkelvanmokka op Facebook en Instagram!

Contact opnemen

Email: info@dewinkelvanmokka.nl
Website: www.studiomokka.nl
Volg dewinkelvanmokka op Facebook en Instagram!

Contact opnemen

Email: info@dewinkelvanmokka.nl
Website: www.studiomokka.nl