Samenwerkingen

AMBASSADEUR REACH

 

Sinds april 2019 ben ik ambassadeur voor REACH, een Amerikaans-Canadese organisatie die onderzoek, educatie en bewustwording aanbied voor kinderen met de Ziekte van Hirschsprung en hun naasten.

 

Als iemand die zelf de Ziekte van Hirschsprung heeft vind ik het belangrijk dat er aandacht is voor deze zeldzame darmziekte en dat (kleine) kinderen en hun ouders goed ingelicht worden en de juiste steun krijgen. Ik bied onder andere vertaalde elementen uit “De Ziekte van Hirschsprung in kindertaal.” aan om REACH te helpen met beeldende informatie.

BELGISCHE VERENIGING ZIEKTE VAN HIRSCHSPRUNG

 

November 2020 lanceerde de Belgische Vereniging Ziekte van Hirschsprung vzw het pakketje voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar met de Ziekte van Hirschsprung. Praten over de ziekte op kindermaat staat hier centraal.

Ze hebben al 6 pakketjes verzonden of afgegeven en hopelijk volgen er snel meer!

Op naar nog meer kinderen en ouders die hieraan steun kunnen hebben en hierdoor meer inzicht krijgen over de Ziekte van Hirschsprung.

Foto: Belgische vereniging Ziekte van Hirschsprung

Publicaties

De @mldstichting besteedde op 22 januari 2021 op hun social media kanalen aandacht aan De Ziekte van Hirschsprung in kindertaal met Momo beer.
Het laatste wat je wilt als kind is telkens uit moeten leggen wat je precies hebt omdat mensen nog nooit van een ziekte hebben gehoord.

Ik vind het belangrijk om (o.a.) de Ziekte van Hirschsprung uit dat hoekje weg te halen en er meer bekendheid voor te creëren.
Het proberen weg te nemen van het taboe wat rust op praten over ontlasting is iets waar de Maag lever Darm Stichting zich ook hard voor maakt.
Er is nog een lange weg te gaan maar de eerste stappen zijn gezet. 💙💪🏼

mldsstichtingpostzvhinkindertaal

Ik mocht in de ochtenduitzending van FunX (dinsdag 5 januari 2021) bij Start bij Fernando wat vertellen over mijzelf en hetgeen wat ik heb gemaakt voor kinderen met de Ziekte van Hirschsprung.

 

Geluidsfragment en artikel kunnen hier bekeken worden: https://www.funx.nl/news/funx/e00b8407-9a9a-4955-b4d6-6326161396dd/monique-27-heeft-een-zeldzame-ziekte-het-moet-normaal-zijn-om-over-poep-te-praten

Indebuurtbreda heeft mij geïnterviewd over de uitkomst van mijn afstudeerproject bij akv st Joost: De Ziekte van Hirschsprung in kindertaal. De Ziekte van Hirschsprung is niet zo bekend. Het taboe wat betreft het praten over poep en plas bij veel volwassenen en kinderen wel.
Ik hoop met mijn project verandering te brengen in dit taboe en voor herkenning te zorgen bij mensen met darmziekten.

Je kunt het artikel hieronder bekijken 👇

 

https://indebuurt.nl/breda/bredanaars/bredanaar-van-de-week/monique-maakte-info-over-darmziekte-kindvriendelijk-helaas-nog-steeds-een-taboe-op-ontlasting~119721/

April 2019 Publicatie over de Ziekte van Hirschsprung in kindertaal in de nieuwsbrief van REACH, een non-profit organisatie met als doel: het verbeteren van de levens van kinderen en familie die getroffen zijn door de Ziekte van Hirschsprung. Door bewustzijn te creëren, educatie aan te bieden, families te verbinden met elkaar en research wereldwijd te supporten.

erVaring- vereniging Anusatresie

In de erVAring, het blad van de Verening Anusatresie, staat in de december ’18 editie een artikel over mijn afstudeerproject “Momo beer en het avontuur in het ziekenhuis”. Geschreven door Hanneke Vreugdenhil.

Publicatie VAR
Doktoren_Radboudfoto Monique Klaare

Momo ligt nu…..

Radboud UMC Nijmegen

Radboud UMC Utrecht

Universitair Ziekenhuis Gent België

Universitair Ziekenhuis Antwerpen België

0
    0
    Momo's mandje
    Je mandje is leegTerug