Meest recente berichten

Crowdfunding beertjes en

dokter-handpoppen

De buddy Momo beer voor thuis of tijdens ziekenhuisbezoek

Voor kinderen met een zeldzame ziekte kan het erg fijn zijn als ze tijdens spannende of moeilijke momenten een zacht vriendje kunnen vasthouden. Hier kunnen ze steun uit halen en het kan helpen bij de verwerking van bepaalde indrukken.

Stip & Haak stelde het patroon van beer Bram beschikbaar om mee te beginnen en Marijke (www.glastro.com) en Vivian (www.instagram.com/vlijtige_viv/). Straks als het tweede boek af is en deze samen met de herdruk van het eerste boek gedrukt gaat worden hoop ik bij elke bestelling een vriendje mee te geven om de kinderen een hart onder de riem te steken.

Momobeervivianmoniqueklaare

De dokter-beer handpop

Kinderen kunnen ziekenhuizen als een spannende omgeving ervaren omdat deze bezoekjes nogal eens gepaard gaan met pijn. De buddy en de beren-dokter samen moeten er dan ook voor zorgen dat de kinderen zich wat geruster voelen.

De handpop van de dokter kan gebruikt worden in ziekenhuizen om de dokter via de pop te laten spreken. Hiermee komt een gesprek makkelijker op gang en wordt de ervaring al minder eng.

 

Ik wil als ervaringsdeskundige ervoor zorgen dat kinderen niet bang hoeven te zijn als ze naar het ziekenhuis gaan. Helemaal spanning-vrij kan ik het niet maken maar ik kan wel mijn best doen en een steentje bijdragen in deze vorm.

Ik heb inmiddels een groep hakers gevonden via de patronen kunnen haken zodat de Momo beertjes en beer-doktoren straks ook op tijd verspreid kunnen gaan worden. Om de materialen en verzending te kunnen bekostigen ben ik een crowdfunding gestart. Wil jij mij helpen met een donatie of aansluiten bij het haak-team? Dat kan via hier: doneer pagina Momo beertjes en dokter-handpop (je kunt op de link klikken)